Juiste BH maat nodig? Lingerie Marie-Ann BH gids

Hoe weet ik nu of ik wel de juiste bh-maat gekozen heb? Oncomfortabel zittende bh’s die knellen, te kleine of te grote cups, het zijn vaak voorkomende klachten.

Een perfect zittende bh mag je niet voelen en moet de borst perfect ondersteunen.

Met deze tips word je hopelijk al wat verder geholpen :

  • Pas je bh met de sluiting op de meest losse haakjes. Zo kan je de bh nog wat aanpassen als hij na een tijdje te los komt zitten. De bh moet mooi tegen je huid aanzitten zonder te knellen. Zit hij echter te los of komt de rug omhoog, dan is de borstband te groot. Knelt de bh te fel, dan is de borstband te smal. Je kan dit verhelpen met een verlengstuk, maar beter is een bh met een grotere borstband.
  • De cup moet de borst mooi omvatten zonder te knellen of zonder dat de borst over de bh komt. Indien de cup openvalt, is deze waarschijnlijk te groot maar het bh-model kan hier ook een rol spelen. Kies dan een model met een lager decolleté of een balconette.
  • Puilen uw borsten uit de cups, dan is de cup te klein of dient u een ander model te kiezen. Dames met een volle boezem kiezen dan beter een model dat de borsten meer omvatten.

De beugels in de bh moeten de borst mooi vormen. Knellende beugels duiden vaak op een te kleine cup.

Indien er nog probleempjes zijn bij het vinden van de juiste maat, pas dan ook eens de zustermaat ervan. Als de borstband te strak zit maar de cup is goed, dan probeert u een bh met een één maat grotere borstband en een kleinere cup. Bijv. een bh in een 80D en een bh in een 85C heeft een kleinere borstband met dezelfde cup-inhoud.
Omgekeerd geldt hetzelfde : indien de borstband te los zit, probeer dan een bh met een kleinere borstband en een grotere cup-maat. Bijv. als u een maat B90 heeft, dan heeft een C85 dezelfde cup-inhoud met een kleinere borstband.

Elke vrouw is anders en geen 2 borsten gelijk. Neem uw tijd om de juiste bh te vinden. U zal misschien verschillende modelletjes moeten passen om uiteindelijk die perfect zittende bh te vinden. Kom gerust naar de winkel om u te laten opmeten en voor advies op maat!